2 Help Children


Nieuwsoverzicht

nieuwsbrief juli 2013

Geplaatst op 18 november 2013

Beste mensen,

deze nieuwsbrief gaat over het nieuwe project ‘El Porvenir’ in Guatemala. Het bestuur van 2HELPCHILDREN is een samenwerking aangegaan met de Stichting Ninos de Guatemala Nederland.

Ninos de Guatemala (NDG) is een jonge, groeiende organisatie die zich inzet voor de toekomst van de bevolking van Guatemala. Dit doen ze door het initiëren van onderwijsprojecten en het ondersteunen van lokale initiatieven. Lokale betrokkenheid en verantwoordelijkheid (zowel organisatorisch als financieel) zijn hierbij van cruciaal belang.
Guatemala is een prachtig land in Midden Amerika dat veel last heeft van drugskartels, bendes en corruptie en nog altijd in een post-conflict situatie verkeerd. NDG ziet in de kinderen van Guatemala de verandering die dit land kan doen opbloeien, en onderwijs is daarin de sleutel. In 2009 heeft NDG haar eerste basisschool geopend, genaamd Nuestro Futuro (‘Onze toekomst’). In 2012 openden de deuren van de tweede basisschool, El Porvenir (‘Dat wat komen gaat’). Inmiddels volgen 275 kinderen op deze scholen onderwijs. De kinderen op El Porvenir zijn de toekomst van Guatemala. Zij krijgen niet alleen een opleiding, maar worden ook gestimuleerd tot het nemen van initiatief. Naast reguliere lessen worden er tijdens het middagprogramma bijvoorbeeld taalcursussen, theaterlessen en mensenrechten workshops georganiseerd.

Begin 2013 is 2HELPCHILDREN in contact gekomen met NDG en is een samenwerking tot stand gekomen. Met de steun van 2HELPCHILDREN zal binnen El Porvenir een bibliotheek worden gevestigd waar de kinderen in alle rust kunnen studeren en lezen. De studenten worden aangemoedigd hun familie en buren mee te nemen naar de bibliotheek, zodat dit een plek van samenkomst wordt waar de hele gemeenschap van kan profiteren.
De inrichting van deze bibliotheek is een belangrijke stap in het realiseren van een betere toekomst voor de kinderen van Guatemala en we zijn erg blij dat 2HELPCHILDREN haar steentje hierin kan bijdragen.
2HELPCHILDREN gaat eenmalig € 5.000,00 doneren voor de inrichting van de bibliotheek en jaarlijks, gedurende de jaren 2014 tot en met 2018 nog eens € 1.000,00 voor de instandhouding en verdere uitbouwing van de inrichting van de bibliotheek. En dit alles is mogelijk gemaakt dankzij uw gulle bijdragen!
Hierbij nog wat foto’s die wij mochten ontvangen van Ninos de Guatemala. Deze geven een aardige indruk van het werk dat zij daar verzetten.

Wij vragen het nog maar eens: wilt u ook een verschil maken? U kunt zich dan als donateur opgeven op de website van de stichting, www.2HELPCHILDREN.nl .

Maar u kunt natuurlijk ook zelf rechtstreeks een bijdrage overmaken op ons rekeningnummer 15.10.46.638 ten name van 2HELPCHILDREN te Lisse.

Om ons doel, het helpen van kinderen, te bereiken werken wij volgens het 1-2-3 stappenplan. Transparant, en zónder enige kosten!
1. DONEREN - U raakt enthousiast over de projecten van 2HELPCHILDREN. Door geld te doneren helpt u de Stichting om haar doelen te verwezenlijken.
2. AAN HET WERK - 2HELPCHILDREN bouwt aan een beter leven voor de kinderen in ontwikkelingslanden door het ondersteunen van verschillende projecten.
3. TERUGKOPPELING - Wij laten zien waar uw geld aan is besteed en welke kinderen u heeft geholpen in hun zoektocht naar een beter leven.

In onze volgende nieuwsbrief hopen wij u nader te informeren over de ontwikkelingen van ons nieuwe project, het Day Care Centre Paballong in Maseru Lesotho, een initiatief van Gerard Mathot en de overige lopende projecten.

Wij horen graag wat u van onze nieuwsbrieven vindt. Suggesties zijn welkom en schroom niet een reactie te sturen. Wij stellen uw mening bijzonder op prijs!
Met vriendelijke groet,
Frans Heemskerk, Cees van Haasteren en Bert van Zoolingen.

Nieuwsarchief