2 Help Children


Nieuwsoverzicht

nieuwsbrief november 2023

Geplaatst op 19 Januari 2024

2HelpCHILDREN rondt haar activiteiten af en stopt in december 2023

We zeggen het zo vaak: ”Het leven hangt aan elkaar van toevalligheden….”. Of je er nu in gelooft of niet, de start van onze stichting kwam door zo’n toevalligheid tot stand.
Door een ontmoeting in 2008 van Bert van Zoolingen met Stef Bos tijdens een vliegreis naar Zuid Afrika, werd het zaadje voor onze stichting 2HelpCHILDREN geplant. Het leidde uiteindelijk in 2010 tot een mooi startevenement in theater de Muze in Noordwijk met een hoofdrol weggelegd voor Stef Bos. Dit prachtige concert bezorgde ons een mooi startkapitaal voor onze activiteiten. Met dit geld zijn de projecten in Zuid Afrika Lerato Educational Centre en Lesotho de Cor van Haasteren trust opgestart. Kort daarna zijn er de projecten El Porvenir in Guatemala en via John Pijpers het project Kebebush in Ethiopië aan toegevoegd.
In de afgelopen jaren is het lijstje met projecten verder uitgebreid. Denk aan het “Frans van Spanje Schoolgebouw” dat we in samenwerking met de Sunday Foundation, opgericht door Sander de Kramer, in Sierra Leone mogelijk hebben gemaakt. De schoolnaam Frans van Spanje Building doet recht aan de schenking die we na het overlijden van Frans ontvingen. Denk ook aan het project “Naar school” dat in Haďti door Marijke Zaalberg en vele anderen is opgezet. We hebben op een aantal manieren dit project ondersteund. Ook hebben we een bijdrage geleverd aan een door de stichting Tugende in West Oeganda opgezet project gericht op het verbeteren van de algehele hygiëne en daarmee de gezondheid van schoolkinderen.
Stuk voor stuk projecten gedragen door mooie mensen met het hart op de juiste plek. Wij zijn er heel trots op dat we in de afgelopen jaren zoveel mooie initiatieven een steuntje in de rug hebben kunnen geven.
Sinds de ontmoeting van Bert met Stef Bos in 2008 zijn we 15 jaar verder. Onlangs hebben we de huidige positie van onze stichting geëvalueerd en besloten onze activiteiten te beëindigen. We kijken terug op een mooie periode en hopen dat de bewonderenswaardige mensen achter de door ons gesteunde projecten de energie blijven vinden om hun prachtige werk voort te zetten.
We danken jullie allemaal voor de door jullie in de afgelopen jaren gegeven steun, in welke vorm dan ook.
Hartelijke groet van Lideke, Bert, Cees en Frans

Nieuwsarchief