2 Help Children


Projecten

Algemene informatie projecten

Algemene informatie projecten

Voor alle door 2HELPCHILDREN ondersteunde projecten geldt dat de projecten worden geleid door personen, meestal Nederlanders, waar wij als bestuur direct mee in contact staan. Op elk project hebben wij dus een 'man on site'.
Verdere informatie kunt u lezen in onze uitgebreide nieuwsbrieven op de homepage.

Lees meer over Algemene informatie projectenKebebush EthiopiŽ

Kebebush EthiopiŽ

Begin 2015 kwamen wij in contact met de Stichting Kebebush. Deze stichting zet zich in voor de wees- en straatkinderen in Addis Abeba. Met lokale hulp is een kindertehuis gestart dat onderdak biedt aan dakloze kinderen. De kinderen volgen onderwijs en hebben na schooltijd een thuis. Er is bescherming en steun. Met de financiŽle steun van 2HELPCHILDREN is er studiegeld, kleding en medische bijstand. In onze nieuwsbrieven houden wij u verder op de hoogte.

Lees meer over Kebebush EthiopiŽStichting Naar School in HaÔti

Lees meer over Stichting Naar School in HaÔtiTugende Oeganda

Lees meer over Tugende OegandaCor van Haasteren Trust Lesotho

Cor van Haasteren Trust Lesotho

De helaas veel te vroeg overleden Cor van Haasteren (51 jaar oud) vroeg op zijn sterfbed in 2002 aan zijn vrienden: 'look after my boys'. En hiermee bedoelde hij de inmiddels 30 jongens en meisjes voor wie hij schoolgeld, leerboeken en soms ook het levensonderhoud betaalde. Zijn nalatenschap is in de "Cor van Haasteren Trust" ondergebracht en 2HELPCHILDREN ondersteunt dit project sinds 2010 van harte. Inmiddels studeren er dankzij onze structurele steun tientallen kinderen. Gerard Mathot ontvangt de kinderen regelmatig en hij bespreekt de voortgang aan de hand van hun schoolrapporten. In onze nieuwsbrieven houden wij u verder op de hoogte.

Lees meer over Cor van Haasteren Trust LesothoEl Porvenir Guatemala

El Porvenir Guatemala

In 2009 heeft de Stichting Ninos de Guatemala (NDG) haar eerste basisschool geopend, genaamd Nuestro Futuro, in 2012 gevolgd door de tweede basisschool, El Porvenir. Inmiddels volgen zo'n 300 kinderen op deze scholen onderwijs. Met de steun van 2HELPCHILDREN kan NDG de bibliotheek van de basisschool El Porvenir bekostigen. In de bibliotheek kunnen de kinderen in alle rust lezen, studeren en huiswerk maken. De ouders van de kinderen worden aangemoedigd mee te komen naar de bibliotheek, zodat dit een plek van samenkomst is, waar de gehele gemeenschap van kan profiteren. In onze nieuwsbrieven houden wij u verder op de hoogte.

Lees meer over El Porvenir GuatemalaLerato Educational Centre Zuid Afrika

Lerato Educational Centre Zuid Afrika

Lerato werd in 1999 opgericht door de Salesische zuster Mary, als crťche voor de kinderen uit de township Eikenhof, ten zuiden van Johannesburg. Vandaag de dag biedt het centrum een crťche met ruimte voor meer dan 400 kinderen, in de leeftijd van 3 tot 9 jaar. De kinderen krijgen de kans om te leren. Er zijn klaslokalen, een keuken en algemene vetrekken. De kinderen krijgen 3 maaltijden per dag. 2HELPCHILDREN draagt substantieel bij in de realisatie van een gemeenschappelijk Computer en Media Centre. Deze gemeenschappelijke ruimte zal gebruikt gaan worden voor studiedoeleinden, maar ook voor voorlichting en andere bijeenkomsten. In onze nieuwsbrieven houden wij u verder op de hoogte.

Lees meer over Lerato Educational Centre Zuid Afrika